"Довелося сісти на гелікоптер і висадитися серед поля": Матіос розповів, як зупиняв дезертирів на Донбасі

Фото: pravda.com

Коли в армії немає дисципліни, настає хаос. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляють Патріоти України.

"2014-го масовий характер мало дезертирство або самовільне залишення місця служби. У серпні міністр оборони надав інформацію про самовільне зняття цілого підрозділу з АТО і дрейф у сторону глибокого тилу. Це був батальйон "Прикарпаття". 259 осіб без будь-яких реальних загроз зі зброєю оголили фронт і поїхали додому через всю Україну. Коли їх спробували зупинити, вони напали зі зброєю на представників військової служби правопорядку. Тоді мені довелося сісти на гелікоптер і висадитися серед поля. Вимагав зупинитися. Нас було лише троє - представник сухопутних військ, мій заступник і я. Скажу так - було невесело. А потім всі 259 чоловік отримали статус учасника бойових дій. Вони не брали участі в бойових діях, жодного пораненого", - розповів Матіос.

У подальшому командирам роти і батальйону оголосили підозру, провадження передали в суд. "До цього часу немає рішення. Тому що суд боїться. Але коли в армії немає дисципліни, настає хаос. Тоді вже немає оборони чи наступу. Відсутність невідворотності покарання тягне за собою продовження злочинів і руйнування засад державності", - сказав головний військовий прокурор.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...