Довго розмірковували: Уряд звернеться до НАН України з приводу позбавлення звання Академіка радника президента РФ Глазьєва, - Кириленко

Сергій Глазьєв, який є іноземним членом НАНУ за спеціальністю "теорія економічного розвитку", в 2014 році був одним з організаторів так званого кримського референдуму та масових заворушень у Донецьку, Одесі та Харкові.

Сергій Глазьєв. Фото: zn.ua.

Уряд звернеться до Національної академії наук України з приводу позбавлення статусу академіка радника президента РФ Сергія Глазьєва, підозрюваного у фінансуванні терористів. На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко у коментарі кореспондентові Укрінформу, передають Патріоти України.

"Національна академія наук - самоврядна організація. Як урядовець я не можу вказати жодному академіку, і тим більше президентові академії, як йому чинити по тих чи інших питаннях. Але ми можемо звернутися до Національної академії наук, щоб вони не відкладали розгляд цього питання, а розглянули його чимшвидше у світлі кримінальної справи, яка розслідується Генеральною прокуратурою України. А нею встановлено, що громадянин Росії Глазьєв прямо причетний до фінансування і стимулювання терористів, які діють на сході України і вбивають наших громадян", - підкреслив Кириленко.

Він ще раз уточнив, що таке звернення буде спрямоване до НАНУ "найближчим часом".

Як інформували ЗМІ, прес-служба НАНУ повідомила, що наразі немає можливості виключити Глазьєва зі складу академії. Це можна зробити лише за рішенням загальних зборів НАНУ, які проводяться раз на рік, у квітні.

Глазьєв є іноземним членом НАНУ за спеціальністю "теорія економічного розвитку". Він є переговорником із терористами, одним з організаторів так званого кримського референдуму та масових заворушень у Донецьку, Одесі та Харкові. В мережі і на українському телебаченні оприлюднена розшифровка переговорів про "російську весну", одним з імовірних перемовників є Глазьєв.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...