​Дракон розправляє крила: Китай відкриває військову базу в тисячах кілометрів від рідних берегів

Так далеко Піднебесна ніколи ще не поширювала свій військовий вплив. Крихітна держава Джібуті, колишня французька колонія, розташоване в стратегічно важливій Баб-ель-Мандебській протоці, стане надійним притулком військово-морських сил Китаю.

Пекін санкціонував будівництво військової бази підтримки на африканському континенті. Цей аванпост стане першою закордонною військовою базою держави, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Китайські війська почали будівництво на узбережжі, приблизно в 13 кілометрах від найбільшої військової бази США в Африці. Ділянка землі, де буде зведена база, займає 400 тис. кв. м.

Там, як очікується, постануть склади для зброї, експлуатаційні служби флоту і авіації, і, можливо, невеликий контингент китайських морських піхотинців.

Будівництво бази - ознака нової стратегії Китаю, спрямованої на розширення своєї військової сфери в Індійському океані і за його межами.

Наразі лише кілька країн світу мають військові бази за межами своїх кордонів. США лідирує в цьому списку, маючи аванпости в 42 країнах. Великобританія, Франція і Росія мають близько десятка закордонних баз кожна.

Не так швидко як данці? Нідерланди озвучили термін, коли почнуть передавати Україні свої F-16

вівторок, 7 травень 2024, 6:15

Нідерланди планують почати передачу винищувачів F-16 Україні з осені. Це станеться слідом за Данією. Про це повідомила глава Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час брифінгу у Вільнюсі в понеділок, 6 травня, передає Delfi.

У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...