Друг Путіна: Трамп назвав ім'я нового держсекретаря США

Дональд Трамп у вівторок заявив, що призначить генерального директора ExxonMobil Рекса Тіллерсона на посаду державного секретаря.

Рекс Тіллерсон. Фото: ВВС.

Обраний президент США Дональд Трамп вибрав главу найбільшої нафтової компанії країни ExxonMobil Рекса Тіллерсона на посаду держсекретаря. Спочатку про це повідомили зарубіжні ЗМІ, а трохи пізніше інформацію підтвердив в Twitter сам Трамп, назвавши Тіллерсона одним з по-справжньому великих світових лідерів бізнесу, пишуть Патріоти України.

"Його стійкість, багатий досвід і глибоке розуміння геополітики роблять його прекрасним вибором на посаду держсекретаря. Він буде просувати регіональну стабільність і сконцентрується на ключових для США інтересах національної безпеки", - наводить агентство Рейтер цитату з заяви Трампа.

Інавгурація Трампа відбудеться 20 січня 2017 року. Після цього він офіційно запропонує на розгляд конгресу кандидатури на посади міністрів у своєму уряді.

Рексу Тіллерсону 64 роки. Він закінчив Університет Техасу в Остіні.

Тіллерсон близько чотирьох десятиліть пропрацював в ExxonMobil, де почав з посади простого інженера, в кінці 1990-х керував проектами компанії в Росії.

Деякі республіканці глибоко обурені нібито близькими стосунками Тіллерсона з президентом Росії Володимиром Путіним. У разі затвердження його кандидатури, Тіллерсону доведеться пояснити, чому відсутність у нього офіційного досвіду роботи у зовнішній політиці не є дискваліфікуючою рисою резюме.

Зрештою, ведення переговорів є лише одним з аспектів роботи держсекретаря. Високопоставлений американський дипломат повинен також формулювати послідовну доктрину зовнішньої політики Сполучених Штатів, бути прикладом її цінності, мати глибоке пізнання в історії і зрозуміти складні мотиви міжнародних партнерів і своїх супротивників.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...