Другу Путіна буде туго: США готують удар по Кадирову

США можуть зайнятися пошуком активів глави Чечні Рамзана Кадирова за межами Росії. Відповідний заклик до держсекретаря США міститься в тексті проекту резолюції "Заклик до відповідальності і правосуддя через вбивство Бориса Нємцова", який схвалив у четвер, 7 березня, комітет із закордонних справ Палати представників Конгресу США, повідомляють Патріоти України.

Цю вимогу було включено за ініціативою конгресмена-демократа від штату Нью-Джерсі Тома Маліновського, який в минулому був одним з керівників правозахисної організації Human Rights Watch (HRW) і помічником держсекретаря США з питань прав людини в адміністрації екс-президента Барака Обами.

У поправці, прийнятій Палатою представників, міститься заклик до держсекретаря США "вжити всі можливі заходи для розслідування ділових операцій Рамзана Кадирова і будь-яких компаній, контрольованих Рамзаном Кадировим за межами Російської Федерації, і встановити, чи порушують ці операції або будь-які компанії, що сприяють здійсненню таких операцій, санкції, введені проти Рамзана Кадирова у відповідності зі статтями "Закону Магнітського про відповідальність за порушення прав людини в усьому світі".

Нагадаємо, Кадиров був включений в санкційний список у відповідності із "законом Магнітського" в 2017 році. Санкції стосуються активів і можливості в'їзду в США. У рішенні міністерства фінансів США про санкції проти Кадирова було зазначено, що глава Чечні "несе відповідальність за вбивства, тортури та інші масштабні порушення міжнародно визнаних прав людини".

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...