"Дух Пшонки звідси не вивітриться ще довго", - Саакашвілі з групою підтримки завітав до ГПУ

Вранці 18 грудня лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі прийшов на допит до Генпрокуратури.

"Я офіційно отримав повістку, виконав вимогу цієї повістки. Тому я тут. Я буду виконувати всі вимоги закону. Я зовсім не поважаю українських прокурорів, але поважаю закони України", - заявив Саакашвілі. Про це він сказав під будівлею ГПУ, зазначають Патріоти України.

СКРНШОТ З САЙТУ 112.УКРАЇНА

"Генпрокуратура – це пам’ятник епохи Пшонки. І дух Пшонки звідси не вивітриться ще дужу-дуже довго", - сказав Саакашвілі.

Він додав, що процес щодо нього переслідує одну ціль – показати, що він агент ФСБ, який намагається зробити переворот в Україні.

"Злодії і корупціонери, що сидіть у цій будівлі і на Банковій, нічого кращого не могли придумати, як оголосили мене агентом ФБС", - сказав Саакашвілі.

Він додав, що подав заяву в НАБУ щодо "злочинного угрупування, яке захопило владу в Україні.

"Сюди входять люди з СБУ, ГПУ і інших владних органів. Урешті-решт в Україні будуть розслідувати цю справу, а не справу про мою нібито змову з ФСБ", - сказав лідер "Руху нових сил".

Саакашвілі також додав, що він не вів людей захоплювати Жовтневий палац, оскільки він проти насилля і "нових Майданів".

"Я не виводив ніколи людей для захоплення палацу. Ми туди зайшли по дорозі до Верховної Ради, я людей спитав, чи готові вони влаштувати символічний пікет ВР. Люди сказали "так". По дорозі ми зайшли в Жовтневий, бо нам до того сказали дружини депутатів і запропонували створити там спільний штаб у двох кімнатах і сказали, що там можна орендувати ці кімнати. Я казав, по дорозі зайдемо, зробимо штаб і йдемо далі", - сказав Саакашвілі.

За його словами, це влада готувала провокацію у Жовтневому палаці.

"Як тільки я побачив, що там Нацгвардія і ще якісь елементи у балаклавах, зрозумів, що це була класична провокація, класична засада. Після кожного багаточисельного маршу вони намагаються зробити провокацію", - сказав лідер "Рух нових сил".

Він додав, що "не допустив насилля і штурму".

"Я чітко сказав: вони будуть заманювати нас у будівлю. Але нащо нам захоплювати палац? З таким же успіхом я міг би захопити якийсь "Гуси і лебеді" ресторан, чи якийсь "Хуторець", чи "Пузату хату" і звідти оголошувати імпічмент – це ж абсурдна версія", - сказав Саакашвілі.

Він вірить, що їм не треба нічого ламати і штурмувати, бо скоро "всі двері перед нами відкриються".


"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...