Духовенство Почаївської лаври відреагувало на рішення Мін'юсту про визнання незаконною передачі комплексу монастиря УПЦ (МП)

Ще кілька днів тому церковники Московського патріархату розраховували на розширення своїх почаївських володінь, через придбання нових ділянок. І ось такий поворот справ.

Рішення Мін’юсту щодо скасування незаконної реєстрації прав УПЦ МП на користування Почаївської лаври начебто несе загрозу ченцям і начебто призведе до знищення чернецтва в західній Україні. Про це йдеться в офіційній заяві, розміщеній на сайті Почаївської лаври, зазначають Патріоти України.

У заяві наголошується, що після того як Московський патріархат позбавили прав на користування Успенським і Троїцьким соборами, монастирськими келіями, дзвіницею, Святими вратами та Архієрейським будинком, 200 ченців та 50 послушників позбудуться місць проживання.

"Після того як розкольників підтримала Константинопольська Патріархія, українська влада вирішила перетворити святиню в музей. Змушені констатувати, що, в даний час чинна українська влада взяла курс на вилучення майна у Свято-Успенської Почаївської Лаври та передачу її новостворюваній церковній організації, а як наслідок — знищення чернецтва на території західної України", — йдеться в заяві "братії Лаври".

Слід зазначити, що у рішенні Мін’юсту не вказано, що після того, як Почаївська лавра перестала знаходиться у володінні Московського патріархату, куди її з порушенням законодавства надали в безоплатне користування на 49 років до 2052 року, не вказано, що братія буде виселена з приміщень.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...