Дуже потужний жест: Дуда відреагував на вшанування Порошенком пам'яті жертв Волинської трагедії у Варшаві

Польський президент вважає, що вчинок його українського колеги почне новий етап у відносинах між українським і польським народами.

Анджей Дуда подякував Петру Порошенку за вшанування жертв Волинської трагедії. Фото:http://www.president.gov.ua/

Президент Польщі Анджей Дуда подякував президенту України Петру Порошенку за те, що той вшанував жертв Волинської трагедії у Варшаві. Про це повідомляє прес-служба глави держави, зазначають Патріоти України.

Дуда назвав вчинок Порошенка дуже потужним жестом, який почне новий етап у відносинах між українським і польським народами.

Крім того, президент України запропонував президенту Польщі разом відвідати польське село Сагринь, де поховані загиблі українці. Також співрозмовники обмінялися думками щодо ситуації безпеки і ряду питань двосторонніх взаємин.

"Глава української держави висловив подяку польському президенту за запрошення на саміт НАТО і проведення в рамках цього заходу засідання Комісії Україна - НАТО на найвищому рівні", - йдеться в повідомленні.

Порошенко і Дуда високо оцінили рівень двостороннього співробітництва в сфері оборони і наголосили на важливості спільного успішного досвіду взаємодії в рамках українсько-польсько-литовської бригади. Крім того, Порошенко запросив Дуду відвідати Україну під час святкування 25-ї річниці незалежності.

Росія готує наступ влітку: Експерт назвав міста, які хочуть захопити окупанти

четвер, 18 квітень 2024, 9:23

Армія Російської Федерації влітку спробує розвинути свій наступ на двох основних напрямках у Донецькій області: на Костянтинівку-Краматорськ і на Покровськ. Таку думку в ефірі FREEДОМ висловив військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти Укр...

Обстріли лише посиляться? Росія намагається змусити українців покинути друге за величиною місто, - Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Майже ніхто не прогнозує, що російським силам вдасться захопити Харків найближчим часом. Як пише Bloomberg, українські та західні офіційні особи розглядають посилений обстріл Росією міста Харкова як спосіб змусити мирних жителів евакуюватися, передают...