"Дуже сильна зустріч з міністром оборони Меттісом", - Цеголко про те, як Порошенко збирає "бонуси" у Вашингтоні

Джеймс Меттіс висловив повну підтримку Україні і виступив за збереження санкцій проти РФ як країни-агресора.

Петро Порошенко зустрівся з Джеймсом Меттісом. Фото:Twitter

Президент України Петро Порошенко під час візиту до США провів зустріч з міністром оборони Джеймсом Меттісом. Про це у Twitter повідомив прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко, інформують Патріоти України.

"Дуже сильна зустріч з міністром оборони Меттісом. Він висловив повну підтримку України і збереження санкцій проти РФ як країни-агресора", - написав Цеголко.

Петро Порошенко та Джеймс Меттіс обговорили ситуацію на Донбасі в наслідок російської агресії. Було висловлено занепокоєння у зв'язку з постійними спробами Росії та підтримуваних нею бойовиків підірвати процес мирного врегулювання", - повідомили в АПУ.
Як стало відомо, у ході зустрічі Порошенко закликав до збереження єдиного міжнародного фронту у політиці санкцій проти РФ, допоки не буде відновлено територіальну цілісність та суверенітет України, включно з Кримом.
Крім того, він відзначив важливість зміцнення трансатлантичної єдності та солідарності.
Своєю чергою Джеймс Меттіс висловив повну підтримку Україні і підтримав збереження санкцій проти РФ як країни-агресора. Він наголосив на важливості дотримання зобов'язань щодо забезпечення міжнародного порядку, суверенітету, територіальної цілісності та свободи.
"Навіть перед обличчям загрози агресії, кібератак та іншого ваша країна демонструє стійку відданість і робить багато. США залишаються на позиціях підтримки України", - підкреслив Меттіс.
Також він звернув увагу на значний прогрес, який здійснила Україна у сфері безпеки та оброни.
Під час зустрічі сторони обговорили пріоритетні кроки для зміцнення оборонного потенціалу України у рамках розвитку стратегічного партнерства зі США та поглиблення двосторонньої співпраці у царині оборони.
А український Президент наголосив: "Ми разом з нашими американськими партнерами створили нові збройні сили України".
"Президент підкреслив важливість розширення співпраці у сфері безпеки та зазначив, що Україні вдалося зберегти свою територіальні цілісність, незалежність та суверенітет завдяки, в тому числі й співпраці зі США, які є нашим стратегічним партнером", - додають в АПУ.

На Харківщині судитимуть кримінального авторитета, який укупі з росіянами пограбував ексмера Добкіна (фото)

вівторок, 30 квітень 2024, 19:15

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо кримінального авторитета з Вовчанська Дмитра Чигринова на прізвисько "Чиж", чотирьох російських військових та трьох жителів Вовчанська, які під час окупації грабували й к...

Прогавили стратегічну локацію: Росіяни безуспішно штурмують нещодавно звільнений острів Нестрига у дельті Дніпра - ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 19:07

Російські загарбники безуспішно штурмують острів Нестрига, над яким нещодавно встановили контроль українські захисники, а також продовжують атаки на село Кринки на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Про це у вівторок, 30 квітня, в ефірі телема...