Дивне рішення: Лідер "Розумної сили" Соловйов поїде за кордон агітувати українських заробітчан - почне з РФ

Якщо виступи політика в Польщі та Португалії навряд чи здатні викликати якісь підозри, то подорож у Росію навряд чи викличе розуміння у багатьох співвітчизників.

Олександр Соловйов. Фото: rozumna-sila.org.

Лідер політичної партії «Розумна сила» Олександр Соловйов разом із партактивом після активного агітаційного туру по містам України вирушить агітувати закордон. Про це повідомив заступник голови політичної партії та довірена особа кандидата Олександр Савченко, передають Патріоти України.

«Багато наших співвітчизників знаходяться за межами України. Їх більше 6 мільйонів тільки за офіційною статистикою. Проте українські політики про них забули. Про їхні проблеми ніхто не піклується. Тому ми вирішили стати першою політичною силою, яка поїде агітувати на президентських виборах закордон. Серед перших країн, де будуть проходити зустрічі – Російська Федерація та Польща», - заявив Савченко.

Він наголосив, що за інформацією прикордонників, 2018 року Росію відвідали 3 мільйони 725 тисяч наших співвітчизників і хоча більшість із них указують мету візиту, як туристичну чи для відвідування родичів – майже усі їдуть на заробітки. При цьому, за даними НБУ тільки в 2015 році українці перерахували з Росії до України 1 мільярд 300 мільйонів доларів. Українці закордоном зіштовхуються із великою кількістю проблем і порушення їхніх прав, проте ніхто їх не захищає. «Розумна сила», за словами Савченка, стане першою партією, яка почне займатись проблемами українці закордоном системно.

Він зазначив, що під час зустрічей вони будуть формувати дорожню карту для захисту прав заробітчан, а також будуть закликати українців не ігнорувати вибори та приходити на виборчі дільниці. На час виборів повернутись до України, щоб зробити свідомий вибір.

За словами політика, після поїздки по Росії (Москва, Санкт-Петербург, Ростов на Дону) та Польщі (Краків, Варшава, Перемишль) Соловйов планує також відвідати Німеччину (Берлін, Мюнхен) та Португалію (Лісабон).

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...