Дивно, що тільки зараз: Кабмін озвучив невідкладне рішення щодо українських артистів у Росії

Пропонується, щоб артисти повідомляли Службу безпеки України про участь у концертах в РФ. Також забороняються виступи на окупованих Росією територіях.

В'ячеслав Кириленко. Фото: 112 Україна.

Кабінет міністрів звернувся до Верховної Ради невідкладно ухвалити законопроект, який регулює гастролювання артистів у Росії. Таке рішення уряд прийняв на засіданні у середу. Проект рішення зачитав віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, передають Патріоти України.

"Звернутися до Верховної Ради із проханням невідкладно розглянути та ухвалити проект закону "Про особливості проведення гастрольно-концертної діяльності особами, які беруть участь у видовищних заходах на території держави агресора та на тимчасово окупованій території України", - зачитав урядовець.

Йдеться про законопроект №8085. "Він розроблений в тому числі і в уряді із залученням громадськості. Якраз ці всі події (Євробачення. - ред.) продемонстрували нагальність цього питання", - додав Кириленко.

За словами віце-прем'єра, якщо закон реалізують, країна "ніколи більше не стикатиметься під час національного відбору з речами, які сколихнули громадськість".

У законопроекті йдеться про "реєстр осіб, які проводять гастрольно-концертну діяльність на території держави-агресора". Пропонується, щоб артисти повідомляли Службу безпеки України про участь у концертах в РФ. Також забороняються виступи на окупованих Росією територіях. "Запровадити відповідальність за порушення зазначених вище норм у вигляді адміністративного штрафу від 50-ти до 200-от мінімальних заробітних плат (834,6 тис.грн. - ред.)", - йдеться у тексті.

Також пропонується гастрольний збір для організаторів концертів артистів в РФ. "Надходження від цього збору скеровуються на потреби Збройних Сил України", - йдеться в документі. Крім того, на засіданні уряд доручив Держкомтелерадіо разом з НСТУ удосконалити правила відбору на Євробачення. Правила мають змінити "з урахуванням обставин, які викликали широкий суспільний резонанс під час відбору представника України для участі у Євробаченні у 2019 році".

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...