Економікою не повинна управляти "мала група людей": Волкер закликав Україну "зламати систему олігархів"

Також, на думку політика, Україні варто зосередитися на боротьбі з корупцією.

Курт Волкер. Фото:dnews.dn.ua

Спеціальний представник США по Україні Курт Волкер заявив, що Україна повинна знайти спосіб "зламати систему олігархів". Про це повідомляють Патріоти України.

Волкер зазначив, що він з самого початку був проти формулювання «непідконтрольні Україні території». За його словами, потрібно прямо говорити, що є «територія, яка контролюється Україною» і «територія, контрольована Росією».

"І я думаю, що коли чітко кажеш, то покладаєш відповідальність. Це чітко покладає відповідальність на Росію (за окупацію окремих районів Донецької та Луганської областей, - ред.). Росія не може робити вигляд, що це хтось інший керує цими двома «народними (Донецькою та Луганською) республіками» або військовими силами, тому що фактично РФ здійснює командування і управління", - сказав Волкер.

За його словами, певна відповідальність лежить і на Україні. Волкер зазначив прогрес, якого вдалося досягти в Україні за останні чотири роки. Однак, на його думку, цього недостатньо і ще необхідно здійснити чимало реформ. Зокрема, його турбує те, що економікою «управляє мала група людей».

«Україна має територію, землю, сонце, небо, релігію, історію - вона ніколи не зазнає невдачі і не зникне», - заявив Волкер. На його думку, для миру в Україні необхідно зосередитися на боротьбі з корупцією.

«Необхідно, щоб не було домінування декількох магнатів промисловості, нам потрібно переконатися, що у нас є конкурентна система», - резюмував Волкер.

Джерело: РБК-Україна

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...