Таємний друг забитого диктатора: Екс-президента Франція взяли під варту

Є підозра, що Володимира Путіна натуралізований угорець підтримує за те саме, за що таємно співпрацював і з кривавим Муаммаром Каддафі. 50 000 000 євро з Лівії дуже допомогли на виборах 26 президента Франції. Саркозі можуть тримати під вартою до 48 годин.

Фото: ЗМІ

Екс-президента Франції Ніколя Саркозі взяли під варту за підозрою у незаконному фінансуванні його виборчої кампанії у 2007 році. Про це пише видання Le Monde з посиланням на джерела у правоохоронних органах, повідомляють Патріоти України.

Як повідомляється, зараз Саркозі перебуває під вартою у приміщенні судової поліції у Нантеррі, де дає показання у справі незаконного фінансування його президентської кампанії 2007 року. "Ніколя Саркозі вперше допитують у цій справі з часу відкриття справи у квітні 2013 року", - зазначає видання.

У рамках справи про фінансування кампанії Саркозі слідчі перевіряють твердження про те, що режим лівійського диктатора Муаммара Каддафі таємно надав Саркозі на виборчу кампанію загалом 50 мільйонів євро, що вдвічі більше дозволеного законом бюджету. Ці виплати також порушують правила зовнішнього фінансування кампанії. Сам Саркозі всі звинувачення відкидає.

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...