Експерт пояснив, чому миротворці на Донбасі вигідні Путіну

Поки на Донбасі йдуть інтенсивні перестрілки, миротворці туди не зайдуть.

Ілюстрація: ЗМІІдея з введенням на Донбас миротворчої місії під мандатом ООН є спробою міжнародної спільноти дати можливість Росії гідно вийти з конфлікту на сході України.Про це в ефірі ObozTV заявив експерт-міжнародник Руслан Осипенко, повідомляють Патріоти України.

"Я б розглядав це як варіант, який знайшло міжнародне співтовариство, щоб зберегти обличчя Путіну особисто і Росії. Коли він починав конфлікт на Донбасі, то говорив, що захищає російськомовне населення, що там "бандерівці" можуть усіх перерізати. Зараз якщо вводиться міжнародна місія, то це питання знімається. Це дає можливість Путіну зберегти перед внутрішньою аудиторією обличчя і сказати, що він зробив все. Фактично йому дають можливість вийти з глухого кута", - підкреслив експерт.

За його словами, оголошене "пасхальне перемир'я" ще не говорить про врегулювання конфлікту. "Донбас використовується як інструмент тиску на Україну, керівництво країни і навіть міжнародне співтовариство. Якщо щось йде не так, як планує Росія, вона одним рухом пальців може підвищити інтенсивність цього конфлікту. І всі будуть навколо встановлювати контакти, їздити, змінювати формати і т.д. В центрі всього цього, але не в центрі проблеми, знаходиться Росія", - констатував він.

При цьому Осипенко визнав, що поки на Донбасі йдуть інтенсивні перестрілки, миротворці туди не зайдуть. "Це дає можливість Путіну продовжувати торгуватися", - резюмував міжнародник.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 квітня

вівторок, 16 квітень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно склали:

Розгром ворога під Новомихайлівкою був феєричним: Як БТРи окупантів злітали в повітря (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:56

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ показали чергове відображення російського штурму в районі Новомихайлівки, передають Патріоти України. На кадрах показано невдалу спробу росіян здійснити швидкий штурм позицій українських захисників...