""Екстазі" або будь-який інший синтетичний наркотик": Ківа пояснив, які препарати міг вжити Добкін-молодший у Раді

Колишній голова департаменту боротьби з наркозлочинністю хоче перевірки депутатів на вживання наркотичних речовин.

Ілля Ківа. Фото:5 канал

Екс-голова департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Ілля Ківа обурений поведінкою нардепа від "Опозиційного блоку" Дмитра Добкіна у Верховній Раді. Як повідомив Ківа телефоном сайту ТСН, він вбачає вживання народним обранцем психотропних засобів, зазначають Патріоти України.

"На мою суб'єктивну думку, те, що я бачу, це людина вжила та наслідки того, що вона вжила – це моторика, це її дії, це її психоневрологічний стан, розширені зіниці, тремор рук, неможливість сфокусуватись на одній точці. Для мене, як людини, яка стикалася в роботі з різними випадками наркотичного сп'яніння – це наркотичне сп'яніння після вживання психотропів. Це може бути як "екстазі" так і будь-який інший синтетичний наркотик", - заявив Кива.

Колишній головний борець з наркомафією виступає за повернення кримінальної відповідальності за наркотичне сп'яніння хоча б для посадовців вищих рангів. За словами Ківи, безкарність приводить до того, що "ціла група депутатів-любителів наркотичного сп'яніння чи наркотично залежних, не приховують своє дозвілля, пов'язане з вживанням наркотиків".

"Ми маємо вищий орган влади, у якому перебувають люди у стані наркотичного сп'яніння. На які ми можемо чекати закони? Ці люди впливають на життєві процеси всієї держави. І сьогодні стоїть дуже гостро запитання – може, кожному треба проходити тестування? Може, спікеру Верховної Ради треба виявляти таких людей? Ця ситуація не може залишатися без покарання", - впевнений екс-голова департаменту МВС.

Як відомо, до Мережі виклали відео з засідання Верховної Ради, де Дмитро Добкін замовив собі елітний тур вартістю 135 тисяч євро, після чого зайшов за колону і поводився після цієї прогулянки збуджено. Його брат Михайло Добкін стверджує, що нічого дивного у поведінці нардепа немає, а журналісти все вигадують. Сам Дмитро Добкін сьогодні свою поведінку не коментує.

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...