Екстрадувати поки неможливо: Саакашвілі попросив в Україні політичного притулку

Державна міграційна служба запит екс-голови Одещини про надання додаткового захисту отримала, але поки відповіді не дала.

Міхеїл Саакашвілі. Фото:Укрінформ

Колишній глава Одеської облдержадміністрації, лідер партії "Рух Нових сил" Міхеїл Саакашвілі запросив політичного притулку в Україні. Про це заявив адвокат політика Маркіян Галабала, передають Патріоти України з посиланням на Українські новини.

Як повідомив адвокат, запит про надання додаткового захисту, з яким Саакашвілі звернувся до Держміграції, це по суті одне і те ж, що прохання про політичний притулок.

Державна міграційна служба запит Саакашвілі отримала, але поки відповіді не дала. Проте, на період перевірки всіх обставин політик може залишатися в Україні.

Генеральний прокурор Юрій Луценко сьогодні на брифінгу уточнив, що українські правоохоронці проводять перевірку, чи дійсно Саакашвілі в Грузії звинувачується в особливо тяжких злочинах. На період такої перевірки екстрадиція особи, яка подала запит в Держміграції, неможлива.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...