Екстрена зустріч ЄС щодо Трампа не відбудеться через представників двох країн - Financial Times

​Британія і Франція зірвали термінову зустріч країн Євросоюзу, на якій мали обговорити проведені в США вибори президента.

Дональд Трамп. Фото:m.ca-news.orgДипломати країн блоку хотіли організувати зустріч, щоб "надіслати сигнал про те, що очікує ЄС" від Трампа. Про це пише Еспресо з посиланням на Financial Times, зазначають Патріоти України.

Однак представники Британії і Франції зірвали проведення цього засідання. На думку ЗМІ, це означає відсутність єдиної позиції із зазначеного питання серед членів блоку.

Подібний "розкол" демонструє складнощі в координації реакції блоку на перемогу Трампа, який в тому числі поставив під сумнів зобов'язання США перед НАТО.

Німеччина, наприклад, хотіла продемонструвати, що ЄС вміє швидко відповідати на питання в галузі зовнішньої політики. Таким чином Євросоюз готується провести зустріч на тлі того, як Трамп робить свої перші важливі призначення.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...