"Епохальне значення": Філарет вперше прокоментував створення Православної церкви України

Почесний патріарх Філарет вперше публічно прокоментував створення Єдиної помісної православної церкви в Україні. Священнослужитель відзначив велику роль президента у цьому процесі. Про акт об'єднання українських православних церков Філарет говорив після спільної молитви із Порошенком у церкві Воздвиження чесного Хреста в Тернополі, повідомляють Патріоти України.

"Архієреї та духовенство Київського патріархату, української Автокефальної Православної Церкви, частина Московського патріархату – ми всі разом, – створили Єдину українську помісну церкву. І це завдяки рішучості Вселенського патріарха Варфоломія, який виявив велику мужність, що пішов на цей крок. Ще більша заслуга – президента. Це я говорю, як патріарх, бо знаю, як відбувався увесь процес", – наголосив священнослужитель.

Також Філарет привітав вірян із цією подією та додав, що за об'єднання церков в країні безуспішно боролись дуже довго.

Цей акт має епохальне значення, бо за всю тисячолітню історію ми ніколи не мали визнаної автокефальної української церкви. Ми вдячні, що цей хрест донесли до того місця, де одержали перемогу. Я дякую всім, хто доклав зусиль до цього об'єднання. Господь показує нам, що ми переможемо і ознакою цього є те, що на Донбасі агресор сидить, але просунутися далі не може. А єдина помісна українська церква є ознакою того, що Господь благословляє наші зусилля, – додав патріарх.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...