Ердоган публічно пообіцяв позбавити Туреччину від енергозалежності від Росії

Турецький президент згадав про багатих енергією друзів Туреччини, таких як Катар і Азербайджан.

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото:112.ua

У суботу, 5 грудня 2015 року, Президент Туреччини Ердоган, виступаючи на зустрічі профспілок в Анкарі відновив свої риторичні нападки на Росію, пообіцявши зламати залежність своєї країни від нафти і газу Кремля. Про це пише Михайло Притула для агенції НУіНА, повідомляють Патріоти України.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що, незважаючи на повідомлення різних ЗМІ, що Росія призупинила підготовчі роботи за проектом трубопроводу "Турецький потік", це насправді Туреччина, призупинила проект.

Він сказав, цей проект був відкладений убік деякий час назад, так як російська сторона не відповідає вимогам Туреччини. Туреччина імпортує майже всі енергоносії, при цьому більше половини з імпорту газу - і близько 10 відсотків своєї нафти - з боку Росії.

Ердоган акцентував увагу на оцінці багатих енергією друзів Туреччини, таких як Катар і Азербайджан. "Можна знайти різних постачальників," сказав він, говорячи про імпорт енергоносіїв.

Що ховається за цими словами Ердогана для України і що залишилося поза коментарями світових ЗМІ, які звернули увагу тільки на те, що Росія недоотримає якісь гроші від Туреччини. Все набагато крутіше. Давайте подивимося на карту газових магістралей.

У правому нижньому кутку обведені червоним магістральні трубопроводи, які йдуть до Туреччини. Але найголовніше - вони йдуть не тільки в Туреччину, вони забезпечують весь Південь Росії. І лише потім йдуть до Туреччини, ця гілка називається "Блакитний Потік".

А починається ця життєво важлива для Росії магістраль в Новопскові, Луганської області, на Українській території.

Далі магістральний газопровід йде на непідконтрольну Україні територію, на якій з цим газопроводом може трапиться все що завгодно. Якщо раніше ми рахувалися з інтересами Туреччини, яка отримувала газ з нашої території, то після відмови Туреччини купувати російський газ немає ніякого сенсу в існуванні цього магістрального газопроводу.

Що з ним може тепер трапиться - навіть уявити страшно. Вибухи на магістральних газопроводах видовище феєричне. Так що Ростовська область і Кубань повинні приготуватися сидіти без газу. Коли це трапиться - не знає ніхто. Але коли-небудь це обов'язково відбудеться.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...