Фірташ і Льовочкін зруйнували владу і стабільність в країні, - Янукович

Президент-втікач на допиті заявив, що "Беркут" перевищив повноваження під час розгону Євромайдану 30 листопада, але провести розслідування він не встиг.

Під час допиту Януковича. Фото: 24tv.ua.

Екс-президент Віктор Янукович стверджує, що під час подій на Майдані всередині правлячої тоді Партії регіонів діяла "опозиція", яка під тиском олігархів працювала проти його влади. Про це він заявив під час відеодопиту в суді в понеділок, інформують Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Ми знали, що всередині, наприклад, фракції Партії регіонів працювала опозиція і депутати, які залежали від деяких олігархів, вони почали схилятись в бік опозиції. Це було не раз, не два – за останній тиждень їхня позиція була такою: як скаже господар", – розповів він.

Янукович додав, що мова йде про "величезну групу" всередині фракції ПР, яку очолював Сергій Тігіпко.

"І він відверто мені казав: я з вами згоден, Віктор Федорович, але мене схиляє пан Фірташ. І поруч з ним пан Льовочкін, який також грав у свої ігри. І врешті-решт вони зруйнували коаліцію і врешті-решт вони зруйнували фактично стабільність в країні", – сказав Янукович.

За його словами, остаточно стабільність була зруйнована 22 лютого, коли Верховна Рада почала приймати незаконні, на його думку, рішення, зокрема – призначила голову Верховної Ради.

Екс-президент України Віктор Янукович заявив, що "Беркут" перевищив повноваження при розгоні Євромайдану 30 листопада 2013 року.

"Студентів тоді на Майдані вже практично не було, там були одиниці. Але на Майдан підійшли радикали і почали провокувати "Беркут". "Беркут" перевищив, я сказав би так, на мій погляд, свої повноваження, але це моя точка зору і її треба було підтвердити розслідуванням", - сказав він.

"Що стосується видачі зброї робітникам правоохоронних органів, за це питання відповідають ті, хто приймав таке рішення. Але на якому рівні ці рішення приймались, я коментувати не можу, тому що я цього не знаю", – заявив екс-президент.

Водночас, за версією Януковича, зброя на Майдані була "з різних джерел": Водночас він зазначив, що не має доказів, звідки завозилась ця зброя.

"В основному це були снайперські карабіни чи гвинтівки… Придбати їх в Україні було також не важко, тому що органи МВС дозволяли в межах закону, щоб мисливці мали змогу таку зброю придбати", – заявив Янукович.

Янукович наголосив, що "не віддавав наказу стріляти". Водночас він не зміг пояснити, яким чином і кому конкретно він віддавав розпорядження вжити заходів для припинення кровопролиття.

Крім того він зазначив наступне: "Мені доповідалося, що вогонь ведеться з будівель, які контролює Майдан".

Водночас на запитання прокурора, від кого він отримував відповідні дані, Янукович відповів наступне: "Ця інформація надходила з засобів масової інформації".

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...