"Фракція визначилася. Те відео, яке ви побачите у справі Савченко, шокує все суспільство" - Ірина Луценко

Нардеп заявила, що її колеги будуть голосувати за арешт позафракційного нардепа Надії Савченко.

Надія Савченко. Фото:24СМИ

Регламентний комітет Верховної Ради у присутності генпрокурора Юрія Луценка 21 березня розгляне питання про зняття недоторканності з позафракційного нардепа Надії Савченко. Про це 19 березня заявила нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

"У середу розглядатиме комітет. Вносити може тільки генпрокурор, згідно з процедурою. Тому він буде. Фракція буде голосувати за всі три позиції – за зняття недоторканності, за арешт, за всі три позиції. Ми визначилися. Це неприпустимо. Ті факти, те відео, яке ви побачите в четвер, воно шокує все суспільство", – запевнила вона.

15 березня генеральний прокурор України Луценко надіслав у Раду подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Надії Савченко. Він заявив, що нардеп планувала теракт у будівлі Верховної Ради.

Цього самого дня Ірина Луценко розповіла, що Савченко вивели із сесійної зали парламенту через "загрозу для оточуючих".

Пізніше стало відомо, що Савченко попросили покинути парламент кілька нардепів від "Народного фронту", зокрема Андрій Тетерук і Андрій Левус. "Українська правда" писала, що Савченко принесла до Верховної Ради три гранати і пістолет.

19 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає, що у парламент нардепів будуть впускати тільки через рамки.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...