ФСБ у пошуках "Скрипаля-2": У США "воскрес" один з найгучніших "провалів" російської розвідки - полковник ФСБ - ЗМІ

Москва пішла на інформаційну провокацію, щоб виявити свого зрадника. Однак, схоже, це «чекістам» Путіна не допомогло

Стало відомо про "воскреслого" російського полковника, який здав США скандальну розвідницю Путіна. Новину про смерть Олександра Потєєва, колишнього полковника Служби зовнішньої розвідки Росії, поширили, щоб дізнатися, його місцезнаходження, нагадують Патріоти України.

Про це повідомляє ВВС, посилаючись на інформацію з книги Марка Урбана "Файли Скрипаля".

Як стверджує автор, колишній полковник РФ, відповідальний за один з найгучніших провалів російської розвідки, живий. Тоді, як раніше повідомлялося про його смерть в 2016 році. Новину про це опублікувало інформагентство "Інтерфакс", посилаючись на анонімне джерело. Однак офіційної інформації не було.

"У США впевнені, що повідомлення про смерть Потєєва було розміщено в надії виявити його місцезнаходження; російська розвідка розраховувала простежити канали спілкування друзів і сім'ї Потєєва в надії, що вони видадуть якісь підказки", -написано в книзі.

Згідно з даними видання Buzzfeed, Потєєв живе у Флориді. Такі висновки зробили, коли виявили, що з 2016 року він став отримувати штраф за порушення ПДР, зареєструвався для голосування на виборах, проголосував на них і отримав дозвіл на ловлю риби - всюди він вказував свої реальні особисті дані.

Журналісти повідомили, що дізналися місце проживання Потєєва в 2017 році і розповіли це ЦРУ. Однак там попросили не публікувати матеріал, щоб не поставити під загрозу життя перебіжчика. Видання так і зробило, але пізніше там зазначили, що це рідкісний момент, коли розвідка США вирішила підтримати версію російської пропаганди.

Нагадаємо, колишній полковник Служби зовнішньої розвідки Росії Олександр Поті вважається відповідальним за один з найгучніших провалів російської розвідки. Саме він передав США інформацію про групу російських "сплячих агентів". Тоді, в ібне 2010 року, заарештували десятки російських розвідників-нелегалів. Серед них була і Анна Чампан, яка пізніше стала відомою телеведучою.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...