Гаага на Путіна зачекалась: Європарламент вимагає звільнити Сенцова та інших українських політв’язнів

Депутати нагадують, що 14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування, щоб домогтися звільнення незаконно затриманих співвітчизників, та стурбовані наслідками голодування для його здоров'я.

Фото: obozrevatel.com

455 депутатів Європейського парламенту ухвалили резолюцію з вимогою негайно та беззастережно звільнити Олега Сенцова і всіх інших незаконно затриманих в Росії та в Криму громадян України. Про це йдеться на сайті відомства, повідомляють Патріоти України.

У резолюції Європарламент суворо засуджує вирок проти Олега Сенцова, винесений 2015 року судом у Ростові-на Дону. Євродепутати також занепокоєні справою засудженого Олександра Кольченка та незаконно затриманого українця Володимира Балуха, який голодує з 19 березня. Європарламент вважає, що їхні справи суперечать міжнародному праву і елементарним стандартам правосуддя.

Депутати закликають владу РФ забезпечити Сенцову усю необхідну медичну допомогу і дотримуватися медичної етики, зокрема, не нав’язувати примусове годування або будь-яку іншу небажану поведінку, яка може бути виявом катування або виявлятися в інших жорстоких формах.

Парламентарі ЄС стурбовані тим, що багато українських політв'язнів, зокрема Микола Карпюк, Володимир Присич, Олексій Чорний та Євген Панов, зазнавали тортур. Наразі, стверджують євродепутати, в Росії перебувають понад 70 українських політв'язнів. Європарламент окремо засуджує порушення Росією міжнародного права в окупованому Криму. Крім того, євродепутати також вимагають негайного звільнення директора правозахисного центру "Меморіал" у Чечні Оюба Тітієва і всіх інших політичних в'язнів в РФ.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...