Гарматне м'ясо скінчилось? У "ДНР" мріють робити з дітей "кадетів" і відправляти служити в Росію

Гучну заяву роблять вже не вперше, але коли справа дійде до реалізації - лишається питанням.

Ілюстрація: ЖЖ

У "ДНР" роблять чергову спробу створити в Донецьку "кадетське" училище на кшталт російського "суворовського".Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука, повідомляють Патріоти України.

Повідомляється, що такі плани обговорюються з представниками Міноборони Росії, яке висловило готовність у сприянні з даного питання. "До формування "кадетського училища" в Донецьку планується залучити фахівців ГКОУ КШИ № 1 "Перший Московський кадетський корпус" (м.Москва, Росія)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що створити подібне училище в Донецьку ватажок "ДНР" Олександр Захарченко обіцяв ще в жовтні 2014 року. Тожі він наголошував, що до "кадетського училища" мають потрапити насамперед підлітки, яких бойовики залучили до діяльності своїх формувань, так звані "діти полку".

"Як заявив тоді Захарченко, в бандформуваннях "ДНР" є діти у віці 14 років, які "вже мають нагороди за участь в бойових діях", а наймолодшому коригувальнику вогню в ході боїв за Савур-Могилу було 15 років", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що Захарченко обіцяє, що "диплом" цього закладу визнаватиметься на Росії.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...