"Газова справа": У НАБУ заявили про викриття злочинної групи Онищенка

Запдозрили і трьох адвокатів одіозного "газового барона".

Ілюстрація: ЖЖ

Національне антикорупційне бюро України заявило, що викрило злочинну групу, яка брала участь у газових схемах нардепа Олександра Онищенка, прикриваючись свідоцтвами про право заняття адвокатською діяльністю. Про це повідомляє НАБУ на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"В ході досудового розслідування діяльності створеної народним депутатом О.Онищенком злочинної організації детективами НАБУ встановлена злочинна група, що діяла під прикриттям осіб, які мають свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю", - зазначили в НАБУ.

У повідомленні йдеться, що ці особи реєстрували фіктивні фірми і супроводжували їхню незаконну діяльність, спрямовану на конвертацію в готівку коштів, отриманих від реалізації природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». НАБУ назвало імена цих адвокатів - А. Циганков, О. Копусь та В. Маковський. На причетність до вказаного злочину перевіряються й інші особи, в тому числі і адвокати, йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, НАБУ і САП викрили організовану злочинну групу, яка завдала збитків державі в розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ВАТ "Укргазвидобування".

Згідно з доказами, отриманими в ході досудового розслідування кримінального провадження, організатором корупційної схеми є народний депутат Олександр Онищенко, якого Верховна Рада 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання й арешт. Відомо, що екс-депутат перебуває за межами України, його місце перебування встановлюють.

Сумні цифри: Скільки території Україна втратила за останні півроку

неділя, 5 травень 2024, 6:30

Від початку жовтня 2023 року Україна поступилася Росії понад 300 квадратними кілометрами своєї території. За квітень було втрачено понад 80 км2. Такий підрахунок зробили аналітики. "Станом на кінець квітня 2024 року Росія окупувала загалом 17,53% (+0,0...

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...