"Газпром" - "Мечты сбываются!": Трамп везе в Варшаву на саміт G20 суперпропозицію для Європи

Президент США Дональд Трамп має намір спростити правила експорту газу для американських компаній, щоб допомогти знизити залежність країн Європи від російського блакитного палива.

Д.Трамп. Фото: BBC.Президент США Дональд Трамп 6 липня у Варшаві планує запропонувати знизити енергозалежність Європи від Росії за допомогою постачання газу зі США, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Як розповіли агентству в Білому домі, Трамп має намір використовувати динамічні запаси природного газу у США як політичний важіль упливу на РФ під час зустрічі у Варшаві 6 липня з лідерами десятка країн, залежних від Росії в енергетичному питанні.

Згідно з інформацією видання, на саміті ініціативи "Три моря" Трамп заявить про намір спростити для компаній США правила постачання більшої кількості скрапленого природного газу в Центральну та Східну Європу, що допоможе знизити залежність країн Європи від російського газу. Законодавці з Республіканської партії США, багато з яких хоче, щоб Трамп займав жорстку позицію щодо РФ через її втручання у кризи в Україні та Сирії, підтримують ідею.

Ініціатива "Три моря", названа на честь Адріатичного, Балтійського та Чорного морів, є неофіційною платформою, яка спрямована на встановлення більш тісної співпраці між країнами у сфері енергетики, транспорту, просування бізнесу та цифрових комунікацій. Серед 12 членів ініціативи – Австрія, Болгарія, Чехія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина.

Глава США буде присутній на ініціативі "Три моря" у Варшаві, перш ніж вирушить на саміт G20 у Німеччині, де він збирається зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним.

До Польщі 8 червня вперше в історії прибув танкер зі скрапленим газом зі США, повідомила прес-служба польського уряду. "Радио Свобода" зазначає, що диверсифікація джерел постачання блакитного палива допоможе Варшаві зміцнити свої позиції у відносинах із "Газпромом": у 2019 році Польща почне переговори щодо нового довгострокового контракту з російським монополістом.

Саміт "Великої двадцятки" в Гамбурзі відбудеться 7–8 липня. В Кремлі вже оголосили, що на саміті Путін "зробить" Трампа, як дитину.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...