"Газпром" не потрібен: Іранську нафту почнуть транспортувати через Україну

Іранська і українська влада обговорюють перспективу поставок нафти з Ірану в ЄС через територію України.

Іранську нафту почнуть транспортувати через Україну. Ілюстрація: ridus.ru.

Іранська і українська влада обговорюють перспективу поставок нафти з Ірану в ЄС через територію України. Також розглядається можливість переробки іранської нафти на українських заводах. Про це повідомив Геннадій Зубко, віце-прем'єр України, передають Патріоти україни з посиланням на Діалог.

"Ми зацікавлені в диверсифікації поставок нафтопродуктів в Україну, з іншого боку Іран зацікавлений в тому, щоб диверсифікувати експорт своєї нафти і нафтопродуктів. Тому питання стоїть і про можливість переробки іранської нафти на території України, і можливості зберігання сирої нафти на Україні, а після того - диверсифікація поставок до Європейського союзу. Це цікавий напрямок і ми відпрацьовуємо ці можливості ", - пояснив чиновник.

Зубко також зазначив, що в переговорах зацікавлені як Іран, так і України. "Ми провели ряд зустрічей з міністром нафти, міністром АПК. Завтра зустрічаємося з першим віце-президентом, і головне питання стоїть про відновлення співпраці", - підсумував віце-прем'єр.

"Процес іде": Генерал-лейтенант розповів, як ATACMS вплинули на бойові дії

неділя, 5 травень 2024, 21:28

Генерал-лейтенант у відставці та ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко пояснив, як ракети ATACMS вплинули на бойові дії на фронті. Про це він розповів в ефірі телемарафона, передають Патріоти України. Він зазначив, що росіяни ...

Відправився на горішній суд відповідати за свої злочини: У Бердянську знищили організатора окупаційних катівень - ГУР

неділя, 5 травень 2024, 21:15

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу. . Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 у тимчасово окупованому ...