Генпрокуратура підготувала втікачу Януковичу нову підозру - Луценко

Підозра стосується тиску на митрополита Володимира з метою узурпації влади, пояснив Генпрокурор.

Юрій Луценко. Фото:www.rbc.uaГенеральна прокуратура підготувала екс-президенту України Віктору Януковичу підозру щодо тиску на митрополита Володимира. Про це під час засідання регламентного комітету повідомив генпрокурор Юрій Луценко, інформують Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Він зазначив, що ГПУ з травня 2014 року зареєструвала провадження у справі щодо позбавлення волі громадянина Драбинка.

Справа кілька разів поверталась до суду в прокуратуру і назад. "Ця справа умисно стиснута до епізоду, щоб вивести з-під підозри основних винуватців", - наголосив Луценко.

"Сьогодні управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, ГПУ підготувало до вручення підозру екс-президенту України Віктору Януковичу щодо скоєння цього злочину", - сказав Луценко.

За словами Луценка, Янукович "діяв у власних інтересах, щоб створити умови для узурпації влади, в тому числі призначення на вищі церковні посади лояльних до нього людей".

Він пояснив, що здійснюється розслідування перевищення службових повноважень при незаконному позбавлення волі помічника митрополита Володимира Олександра Драбинка.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...