Генпрокурор Луценко вніс подання на кримінальне переслідування відомих екс-регіоналів

Екс-регіоналу і екс-очільнику Дніпропетровщини Олександру Вілкулу інкримінують махінації з земельними фондами. Дмитру Колєснікову - махінації з державою нерухомістю

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула. Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган, зазначають Патріоти України.

Сарган пояснила, що екс-голова Дніпропетровської ОДА Вілкул "протягом 2011-2012 років видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га нібито із земель запасу с/г призначення (пасовища), а насправді із земель колективної власності пайщиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району".

Також Вілкул-молодший розпорядився про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га.
Ділянки перебували у власності товариства з обмеженою діяльністю "АРТ ЛЕНД". Вілкул замінив їх призначення із сільськогосподарського на землі промисловості.

Генеральний прокурор Юрій Луценко також ніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Дмитра Колєснікова. Подання вже зареєстровано в апараті ВР.

"Слідством встановлено, що Дмитро Колєсніков, перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, зловживаючи службовим становищем, вчинив певні дії, внаслідок чого стало можливим відчуження об’єктів нерухомості - виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади" у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв.м", - пише Сарган.

До обрання у Верховну Раду депутат від "Опозиційного блоку" Колєсніков з 24 грудня 2012 року по 2 березня 2014 року обіймав посаду голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...