Генштаб уточнив терміни сьомої хвилі мобілізації

Ведуться розрахунки і прогноз укомплектування з різних джерел.

Иллюстрация: ЖЖСьома хвиля мобілізації до ЗСУ буде проведена, швидше за все, у березні 2016 року. Про це на брифінгу повідомив начальник Головного управління персоналу Генштабу генерал-лейтенант Ігор Воронченко, повідомляють Патріоти України.

Відповідаючи на питання про кількість військовослужбовців, яких планується мобілізувати, Воронченко сказав: "Ведуться розрахунки і прогноз укомплектування з різних джерел. Це буде не в тій же кількості (40 тисяч), я впевнений, що набагато менше". За його словами, необхідно замінити понад 40 тисяч військовослужбовців четвертої хвилі мобілізації, термін служби яких незабаром закінчується.

"Зараз настає кінець служби четвертої хвилі мобілізації, в ході якої було призвано понад 40 тисяч військовослужбовців. Вони потребують заміни. Зараз ми проводимо заходи щодо укомплектування Збройних Сил військовослужбовцями за контрактом.

Також зараз проводяться зміни до законів щодо служби в резерві. Ми впевнені, що зросте частка бажаючих на строкову службу, і заповнимо той вакуум, який залишиться після звільнення четвертої хвилі", - додав він. Нагадаємо, 13 жовтня 2015 року в ЗСУ завершився черговий етап демобілізації військовослужбовців.

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...