"Героям слава!": За наших полонених моряків: Консульство РФ в Одесі залили кров'ю. Сталася бійка (фотофакти)

В Одесі на акції на підтримку моряків біля консульства РФ сталися сутички з правоохоронцями, котрі вимушені захищати диппредставництво держави-агресора

В Одесі під час акції на підтримку полонених українських моряків поліція затримала двох активістів. Сутички між ними та правоохоронцями виникли під поблизу міського генконсульства РФ, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Думская".

15 січня вранці близько 30 представників українських патріотичних організацій зібралися під російським Генконсульством. Активісти прикріпили до огорожі прапор ВМС ЗСУ. Таким чином вони висловили підтримку українським морякам, яких Росія захопила в полон у Керченській протоці.

Окрім того, мітингувальники хотіли забруднити паркан і ворота диппредставництва червоною фарбою, що символізувала б кров, однак правоохоронці стали їм на заваді. Як наслідок – фарба розлилася на асфальт і самих активістів.

Двох затримали, в тому числі відомого екс-самооборонця Тодора Пановского. Останнього посадили в авто і вивезли.

Акція протесту біля консульства продовжилась. Активісти скандували: "Слава Україні! Героям слава!". Також вони запалили фаєри з жовтим і синім димом, що символізує прапор України.

Нагадаємо, 15 січня полонених українських військових моряків привезли до Лефортовського суду Москви. Там відбувається засідання щодо продовження терміну їхнього арешту на 3 місяці – до 6 квітня.


"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...