"Геть з України": У Вінниці активісти облили фарбою і на ланцюг закрили російський "Сбербанк" (фото)

Блокувати роботу банку вони обіцяють увесь день і попереджають інші російські банки, що працюють у місті.

Вранці 24 березня активісти, зокрема представники Національного Корпусу та громадської організації "Січ 14" влаштувати протест російському "Сбербанку". Вони заблокували приміщення банківської установи, повісивши на двері ланцюг, передають Патріоти України з посиланням на Депо.

Активісти обклеїли банк країни-агресора листівками, на яких закликають людей забрати свої вкладення. За словами представника Національного Корпусу Сергія Сидорука, вони вирішили підтримали всеукраїнську акцію з блокування російських банків.

"Сьогодні ми блокуємо роботу банку весь день. В нас немає мети проникнути в банк, пошкодити його. Ми просто хочемо, щоб він не працював, тому блокуємо. Ми хочемо, щоб "Сбербанк" був українським . Головне щоб не було російського капіталу, адже з Росією у нас зараз іде війна і ми не можемо допустити щоб їхні структури, наприклад "Сбербанк", працювали в нас", - розповів Сергій Сидорук.

Першим "під руку" потрапив "Сбербанк", розташований на проспекті Коцюбинського, однак хлопці обіцяють блокувати усі російські банки, які працюють у Вінниці.

"Цей банк більш цікавий, адже спочатку він був "Сбербанк Росії", зараз вони змінили вивіску просто на "Сбербанк". У Вінниці ще є російські банки, вони також будуть пікетуватися, але згодом", - зауважив Сергій Сидорук.

Поліція за діями активістів лише спостерігає та фільмує їхні дії на гаджети.

"Працівники поліції прибули сюди з метою забезпечення публічної безпеки, щоб не було радикальних дій. Силовий варіант затримання активістів є, але для чого його застосовувати? Це буде лише загострювати ситуацію. В даній ситуацію затримання протистувальників приведе до більш радикальних дій", - відповідає начальника ВВП ГУНП Сергій Сенявський.

Фіналом ранкового "перфомансу" із фаєрами стало поливання дверей до "Сбербанку" червоною фарбою. "Це символізує ту кров, яку проливають українці через агресію Росії", - пояснюють активісти.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...