"Гібридна" перемога: На виборах у Латвії перемагають проросійські сили

Кремль відчайдушно намагається пробити політичну блокаду, шукаючи слабкі місця у демократичних інститутах Заходу. І ніхто з фахівців наразі не зможе поручитись, що режим Путіна не досягне успіху, доки завалиться в тисках санкцій та зубожіння Росії

Неприятный сигнал с Латвии: пророссийская партия «Согласие» одерживает победу

6 жовтня відбулися парламентські вибори в Латвії, котра за формою правління є саме парламентською республікою, з обираємим депутатами президентом, повідомляють Патріоти України. За результатами екзитполів лідером залишається проросійська партія "Злагода" (російською - "Согласие", - ред.). На кону 100 місць в латвійському однопалатному парламенті - Сеймі.

Найбільші рейтинги, згідно з соцопитуваннями, мала Соціал-демократична партія «Злагода». Про її підтримку офіційно заявила російська етнічна меншина, яка налічує чверть з двохмільйонного населення Латвії. Ще в минулому році ця політична сила мала угоду про співпрацю з керівної партією в Росії. Хороший результат ця партія показав і на попередніх виборах, отримавши за підсумками 24 місця в Сеймі, але інші партії не бажали вступати з нею в коаліцію, особливо на тлі російської агресії в Україні.

Після цих парламентських виборів у «Злагода» нарешті може з'явитися партнер для коаліції. На тлі корупційних скандалів у владної верхівки популярності набрала партія «Кому належить держава?». Вона не виключає можливості такого партнерства, але за однієї умови - «Злагода» повинна засудити окупацію Росією частини України.

За даними основного опитування, лідирує "Злагода" на чолі з мером Риги Нілом Ушаковим отримує 19.4% голосів. На другому місці партія "Для розвитку/За!" , 13.4%. Третє – "Національне об’єднання", 12.6%, четверта Консервативна партія із 12,4%. На п'ятому місці – популістична партія KPV ("Кому належить держава") із показником 11,5%.

Політсила нинішнього прем’єра "Партія зелених та селян", отримала провальний результат 9,7% та шосте місце, хоча їй прогнозували 2-3 місце. Остання партія, яка швидше за все потрапить до Сейму – права "Нова єдність" із 6,9%. Всі інші – не долають 5% прохідний бар’єр.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...