Гібридна "зброя": Російські спецслужби намагалися атакувати сервери українських судів

Російські спецслужби намагалися атакувати сервери українських судів через розсилку електроною поштою вірусних файлів Про кібератаку з боку Росії повідомляє Служба безпеки України, повідомляють Патріоти України.

Спецслужби розсилали електроною поштою підроблені бухгалтерські документи, які були заражені вірусом. Якщо відкрити ці "документи", то на комп'ютер завантажувались програми, через які можна було незаконно втрутитися до судової інформації.

СБУ встановила, що вірусна програма з'єднувалась із серверами, які мають російськь IP-адреси. Фахівці зробили висновок, що таким чином спецслужби намагалися заблокувати роботу судової інформаційної системи України.

Як повідомлялось раніше, з початку війни хакери РФ понад 6 тис. разів атакували Україну. До речі, не тільки Україна підозрює Росію у кібератаках. Зокрема, США звинувачує Росію у втручанні у президентські вибори 2016 року. Натомість, Росія заперечує будь-яку причетність до кібератак.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...