Гібридний "фронт": США готують "сюрприз" для Китаю і Росії в Африці

Сполучені Штати мають намір протистояти зростаючому економічному і політичному впливу Китаю і Росії в Африці. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, повідомляють Патріоти України.

За його словами, такі великі держави, як Китай і РФ, "свідомо і агресивно" інвестують в регіон, щоб отримати конкурентну перевагу перед США.

Болтон наголосив, що для зміцнення своїх позицій на африканському континенті Китай і Росія застосовують корупційні методи і нехтують верховенством права.

"Китай пропонує хабарі, непрозорі угоди і використовує боргові зобов'язання, щоб тримати держави Африки в полоні бажань і вимог Пекіна. Його інвестиційні підприємства пронизані корупцією", - сказав Болтон.

У свою чергу, за словами представника Вашингтона, Москва продає африканським правителям зброю і енергоресурси в обмін на голоси в ООН, "голоси, які утримують диктаторів при владі, підривають мир і безпеку і суперечать інтересам африканського народу".

Болтон додав, що головним пріоритетом США в Африці буде розвиток економічних зв'язків для створення можливостей для американського бізнесу, а також для захисту незалежності африканських країн і інтересів національної безпеки США.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...