"Главное, чтоб не после дождичка в четверг": У ЄС знову відклали питання про безвізовий режим для України

Через Грузію доведеться почекати і трьом іншим країнам, які очікують скасування віз до Європи: Україні, Косову і Туреччині.

Європейці заявили, що дуже бояться бандитів. Ілюстрація: kraina.name.

Євросоюз вирішив відкласти прийняття рішення про безвізовий режим для Грузії, України та Косово як мінімум до вересня, повідомляє The Wall Street Journal. Новину передають Патріоти України.

Причиною відстрочки джерела видання в високопоставлених європейських структурах називають питання, які підняли найбільші країни Європи. За словами співрозмовників WSJ, проблеми, що виникли на шляху швидкого прийняття рішення щодо скасування віз, варіюються від неспокою Німеччини з приводу грузинської організованої злочинності до побоювань Франції на рахунок того, що скасування віз в період посилення терористичних страхів зробить ще більш вразливою систему безпеки.

Чиновники і дипломати ЄС тепер кажуть, що вересень представляється самою ранньою датою, коли Європарламент може підписати рішення про скасування віз, пише WSJ. Раніше Єврокомісія - виконавчий орган ЄС - вже рекомендувала ввести безвізовий режим для Грузії, України, Косово і Туреччини, проте рішення по Анкарі було відсунуто на задній план, і тепер сторони націлені укласти угоду в жовтні.

Про те, що Євросоюз відкладає пом'якшення візового режиму з Грузією, Reuters повідомив на початку червня з посиланням на дипломатичні джерела. Вони говорили, що через Грузію доведеться почекати також і трьом іншим країнам, які очікують скасування віз до Європи: Україні, Косову і Туреччині.

5 червня німецькі ЗМІ дізналися про побоювання Німеччини з приводу намічається скасування віз. Як писала Die Welt, глава МВС Німеччини висловлював побоювання з приводу організованої злочинності в Грузії, а в разі скасування віз для західно-балканських країн Берлін може стати місцем «масового зловживання правом на надання притулку».

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...