Гнап розповів про своє рішення щодо пропозиції зняти кандидатуру з президентських виборів

Колишній журналіст заявив, що якщо зніме свою кандидатуру з президентських виборів, його заставу 2,5 млн грн не повернуть.

Дмитро Гнап. Фото: Фейсбук.

Колишній журналіст Дмитро Гнап, якого політрада партії "Сила людей", що висунула його у президенти, закликала зняти свою кандидатуру з президентських виборів, заявив, що не буде цього робити, передають Патріоти України.

"Це не рішення партії, це рішення політради партії. А політрада, можливо, якимось чином представляє партію, але це не вся партія. Я переміг на партійних праймеріз... тільки з'їзд партії може давати таку оцінку і закликати до скасування реєстрації", – зазначив він.
Гнап додав, що поки не перерахував проекту "Слідство.Інфо" невикористану частину одержаної у 2015 році премії, оскільки йому досі не надали реквізитів банківського рахунку, на який потрібно переказати гроші. "Це буде новий банківський рахунок, і бухгалтер мала це зробити, досі цих реквізитів мені ніхто не передав", – заявив він.
Колишній журналіст зазначив, що якщо зніме свою кандидатуру з президентських виборів, його заставу 2,5 млн грн не повернуть: "Якщо я знімаю свою кандидатуру, то гроші партія не отримає. Відтак, я просто не бачу сенсу зніматися з виборів, тому що ми тоді підведемо багатьох людей, які хотіли, щоб я брав участь у цих перегонах, які жертвували на це гроші".
Гнап вважає, що якщо він зніметься з виборів, це буде "абсолютно хибний крок", у якому "немає ніякого сенсу і ніякої логіки". Кандидат у президенти назвав "лажею" те, що не перерахував гроші вчасно. Гнап підкреслив, що йому потрібно було відразу вирішити це питання. "Мені банально не було коли цим зайнятись, хоча я пам'ятав, що треба це зробити... Тобто я визнаю, що я провалив дедлайни, це була з мого боку помилка, даруйте, лажа", – додав він.
7 лютого керівник проекту "Слідство.Інфо" Анна Бабінець повідомила, що колишній його голова Гнап обіцяв переказати €9,1 тис. одержаної у 2015 році премії на потреби української армії, але не зробив цього. Позафракційні народні депутати, члени партії "Сила людей" Остап Єднак і Наталія Веселова звернулися до нього із закликом відмовитися від участі у виборах.
Сам Гнап заявив, що готовий передати проекту гроші, які обіцяв переказати на рахунки української армії у 2015 році. Він зазначив, що відмовлятися від участі у виборах не збирається. 8 лютого політична рада "Сили людей" закликав Гнапа зняти свою кандидатуру і повернути партії внесену до ЦВК заставу.
Джерело: Громадське.ua

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...