"Гномик" обгидився? "Медведєв... повний нікчема. Він мені повідомив про плани війни на дискотеці у Назарбаєва. І потім утік у туалет", - Саакашвілі

Дмитро Медведєв під час війни Росії і Грузії обіймав посаду президента РФ.

Екс-президент РФ, нинішній глава уряду Росії Дмитро Медведєв у 2008 році повідомив про плани почати війну з Грузією в Астані "на дискотеці" у президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Про це в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" повідомив екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, зазначають Патріоти України.

"Медведєв... ну, це, звичайно, насправді повний нікчема. Тому що я намагався з ним зв'язатись телефоном. І спочатку я за ним бігав в Астані. І він мені повідомив про плани війни десь там на дискотеці у Назарбаєва. І потім утік у туалет, щоб я не продовжив розмови. Ось уся історія з Медведєвим", – сказав він.

Екс-президент Грузії назвав Медведєва "нулем". "Я думав, що я спілкуюся з президентом Росії, а виявилося, що я спілкуюся з людиною, яка взагалі ніяка... Він сам мені сказав: "Ти знаєш, не я ухвалюю рішення, а там, у Москві, інші закони жанру", – це його фраза.

І, до речі, він не заперечує, що ця розмова була", – зазначив Саакашвілі. За даними "Ленты.Ру", зустріч Саакашвілі і Медведєва в Астані відбулася 6 липня 2008 року. 8–12 серпня 2008 року між Росією і Грузією відбувся збройний конфлікт.

Російські війська спільно з південноосетинськими формуваннями витіснили грузинські війська з Південної Осетії, яка офіційно є частиною Грузії, тимчасово зайнявши низку прилеглих до конфліктної зони районів Грузії. Згодом РФ визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...