ОНОВЛЕНО. Голова СБУ продемонстрував докази: "Рубан за змовою з Захарченком готував теракт із тисячами жертв", - генерал Грицак (відео)

Докази, котрі зміг за погодженням зі слідством оприлюднити голова СБУ, викривають брехню помічника Віктора Медведчука на суді

Глава СБУ Василь Грицак Про на брифінгу заявив, що керівник центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан у змові з керівництвом ОРДО готував теракт у центрі Києва, в якому мали постраждати тисячі людей, зазначають Патріоти України.

"Завдяки вжитим СБУ заходам вдалося попередити масштабні теракти в Україні, які могли призвести до великих людських жертв. Жертвами цих терактів могли стати тисячі мирних громадян, а також окремі політики, посадовці та народні депутати", - сказав Грицак.

Він повідомив, що 8 березня за результатами довготривалої спецоперації в районі КППВВ "Майорськ", що поблизу Горлівки Донецької області Служба безпеки України затримала Володимира Рубана, який "організував незаконне перевезення з тимчасово непідконтрольної Україні території Донецької області на автомобілі "Мерседес Бенс Спринтер" великої парії вогнепальної зброї, боєприпасів та інших засобів ураження".

"Хочу звернути увагу, що нами в коробках, де були складені гранати виявлено упаковочний лист від 11.06.16 військової частини 08819. За нашими даними, це частина 1 армійського корпусу "ДНР", - додав Грицак.

Він також повідомив, що в листопаді 2017 році Рубан організував незаконне перевезення засобів ураження території ОРДО до підконтрольної Україні території.

Було продемонстровано аудіозапис, де нібито після першого ввезення в листопаді з території ОРДО до України засобів ураження Рубан сам перераховує ці засоби ураження.

"В ході здійснення досудового розслідування, зокрема проведення негласних розшуково-слідчих дій, здобуто вагомі докази і достатні докази, які свідчать про те, що Рубан, діючи за попередньою змовою з очільниками терористичних організацій так званої "ДНР" Захарченком О.В. та Тимофєєвим О.Ю., а також іншими особами спланували та вчинили конкретні дії, направлені на підготовку та вчинення серії терактів в центральній частині міста Києва із застосуванням вищевказаної зброї та вибухових пристроїв", - сказав Грицак.

А це відео було на прес-конференції, як один з небагатьох зібраних доказів, котрі дозволяє таємниця слідства

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...