Головне - уникнути пожежі: міністр фінансів Німеччини озвучив основні завдання ЄС після Brexit

"Час для політичних проповідей в Європі закінчився. Ми повинні діяти, а не багато говорити, щоб довести народу, що Європа дійсно працює", - переконаний Шойбле.

 Вольфганг Шойбле. Фото: ЖЖ

Після Brexit Європейський Союз замість того, щоб обговорювати зміну договору ЄС або інституційні реформи, повинен швидко вирішити нагальні проблеми, щоб відновити довіру людей, заявив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, повідомляють Патріоти України.

За його словами, блок повинен домогтися якнайшвидшого прогресу в кризовій ситуації з біженцями і безробіттям серед молоді. "Це не час для великих візій", - сказав 73-річний міністр-ветеран, пристрасний прихильник європейського проекту, який запевнив, що був вражений результатами британського голосування.

"Ситуація настільки серйозна, що ми повинні припинити грати в звичайні європейські і брюссельські ігри. ЄС стикається з проблемою, можливо, найбільшою в своїй історії", - відзначив він.

Шойбле додав, що "у принципі є прихильником більш глибокої інтеграції. Але наразі це не на часі. У період зростаючої демагогії і глибокого євроскептицизму, Європа не може продовжувати працювати, як раніше".

Судячи з того, що в інших країнах-членах союзу звучать заяви про можливий вихід із блоку, ЄС тепер повинен "уникнути пожежі, а не просто продовжувати роботу зі звичайною риторикою".

Міністр фінансів Німеччини заявив, що ЄС повинен поставитися з "швидкістю і прагматизмом" до основних питань - від загальної енергетичної політики до гармонізації оборонних закупівель. "Час для політичних проповідей в Європі закінчився. Ми повинні діяти, а не говорити багато, щоб довести народу, що Європа дійсно працює", - сказав Шойбле.

"Застосували майже всі типи озброєння": Речник Повітряних сил розкрив деталі масованої атаки РФ та спрогнозував, чи здатний ворог її повторити

середа, 8 травень 2024, 12:29

Сьогодні ворог здійснив чергову комбінованої атаку по Україні після нетривалого затишшя. Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону прокоментував ворожий удар та розповів, чи здатні росіяни його повторити, передають Патріоти України. "Це...

Погрожував, що віддасть цілій групі загарбників: Українка з Херсонщини розповіла про моторошні зґвалтування окупантом з Росії

середа, 8 травень 2024, 12:14

В Україні до 12 років позбавлення волі заочно засудили російського окупанта, який під час окупації Херсонщини понад місяць ґвалтував місцеву жительку. Про це йдеться у вироку Великоолександрівського районного суду Херсонської області від 29 квітня 2024...