Головний ставленик "чекістів" у регіоні? В Одесі обшуки на фірмах росіянина, підозрюваного в організації терактів та масових заворушень в Україні

Спецслужби Росії активно залучають свої мафіозні афельовані підрозділи для підривої роботи в Україні

ДП «МТП «Южний»

Служба безпеки України проводить обшуки в одеських офісах компаній, пов'язаних з російським кримінальним авторитетом Андрієм Марісовим, який підозрюється в організації терактів і масових заворушень в Україні. Це випливає з рішення Шевченківського районного суду Києва від 23 січня 2019 року, зазначають Патріоти України.

З матеріалів кримінального провадження витікає, що, починаючи з 2014 року по теперішній час, громадянин Російської Федерації Маріс Андрій Борисович, отримавши завдання від спецслужб РФ вчиняє дії, спрямовані на фінансування дій невстановлених осіб з метою здійснення масових заворушень на території Одеської та інших областей України , посягання на її територіальну цілісність і здійснення терористичних актів.

Згідно з рішенням суду, мета обшуку - знайти документи про операції підконтрольних Марісову фірм, а саме: ТОВ «Екофлот», ТОВ «Сі Вінд», ТОВ «Навір Сервіс», ТОВ «Вів Шиппінг», ТОВ «Марін Порт Сервіс Південний», ТОВ «Укрфлот-Сервіс» і ТОВ «Таг Сервіс».

У документі вказується, що за допомогою зазначених фірм і їх засновників, а також, заручившись підтримкою посадових осіб і Держслужби морського та річкового транспорту України, фігурант розслідування «організовує укладання фінансово-господарських договорів, в тому числі з оренди державних плавзасобів, що дозволяє Марісову отримувати значні доходи від виконання зазначених договорів і в подальшому використовувати їх у власних протиправних діях».

Як повідомлялося, Андрій Маріс був заарештований в 2002 році під час операції «Павутина», яку італійська поліція проводила проти російської мафії. Офіційно Марісову заборонений в'їзд в Україну, тим не менш, він веде бізнес в Одеському морському торговому порту (ОПТМ). Сфери діяльності підконтрольних Марісову компаній - лоцманські і буксирні послуги. Наразі його фірми намагаються почати операції вДП «МТП «Южний», найбільшому морському порту України.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...