Головний терорист - у Кремлі: Путін міг стати "прикладом" для студента, який влаштував бійню в Керчі, - німецьке ЗМІ

Під час виступу на дискусійному форумі "Валдай" у Сочі президент Росії Володимир Путін заявив, що причиною масового вбивства в коледжі у Керчі стала глобалізація і додав, що все почалося з відомих трагічних подій у США. Однак главі Кремля навряд чи сподобалося б те, що "прикладом" для 18-річного студента-стрілка міг послужити він сам, повідомляють Патріоти України з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Видання пояснює, що у своїх старих дописах у російськомовній соціальній мережі "ВКонтакте" Владислав Росляков, який влаштував бійню в керченському коледжі, прославляв російського президента і проросійських бойовиків на сході України. Останній такий запис був зроблений стрілком у 2014 році, додає німецька газета.

Водночас, автор статті зауважує, що політики різних рангів не забули скористатися трагедією в політичних цілях. Так, першим серед них став так званий голова Державної ради Республіки Крим Володимир Константинов, який всього через кілька годин після трагедії в окупованому Росією Криму звалив всю провину на Україну, йдеться у публікації.

Натомість українська сторона запевнила, що подібне могло статися тільки тому, що Крим окупований російськими агресорами. "Я хочу наголосити, що повна відповідальність за те, що сталося в Криму, лежить на державі-агресорі (Росії – "ред.)", – зазначив в ефірі українського телебачення Борис Бабін, представник Президента Порошенка у Криму.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...