Голови МЗС ФРН та Франції "підбадьорили" політиків у Києві, все вирішиться протягом 48 годин

Від України вони вимагають чіткої прихильності реформам. Інакше Київ ризикує втратити більше, ніж просто європейську підтримку.

Франк-Вальтер Штайнмаєр та Жан-Марк Еро. Фото: from-ua.com.

Підсумком візиту міністрів закордонних справ Німеччини та Франції Франка-Вальтера Штайнмайера і Жана-Марка Ейро в Україні стало те, що владі країни дали два дні на переговори щодо формування нового Кабінету міністрів. Про це в своїй статті на DW написав керівник української редакції видання Бернд Йоханн, передають Патріоти України.

"Україна не має часу проводити нові вибори. Дискусії про них виникають тільки тому, що деякі політики сподіваються отримати від такого кроку зиск. Утім, політично, економічно та фінансово вибори в Україні стали б катастрофою. Адже через виборчі перегони Україна буде заблокована упродовж тижнів і місяців. Кредитори на кшталт Міжнародного валютного фонду, Єврокомісія, а також велика кількість країн, які досі підтримували Україну, мали б переконливі аргументи для того, щоб зупинити фінансову та економічну допомогу на період політичної нестабільності в країні", - попереджує експерт.

"Лише сформувавши у найкоротші терміни уряд, Україна може уникнути найгіршого сценарію. Франція та Німеччина й надалі пропонують їй свою підтримку. Глави МЗС цих країн виділили два дні на те, щоб поспілкуватися з політиками у Києві. Однак, діяти Україні доведеться самій. Якщо цього не станеться, курс реформ в країні зазнає поразки. А виграють від цього лише Росія та сепаратисти", - резюмував Йоханн.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"