Готові на все: "Росія відчайдушно намагається повернутись до ПАРЄ", - дипломат

"Про Парламентську асамблею Ради Європи, воду і землю", - пише у своєму блозі дипломат Олег Білоколос, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Цими днями медіа пишуть, що ближчим часом відбудеться непересічне засідання комітету з питань правил та процедур у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), на якому розглядатиметься резонансне питання повернення Росії до Асамблеї.

Як відомо, російські депутати не беруть участі у засіданнях ПАРЄ з січня 2015 року, коли програвши боротьбу за скасування санкцій, в Москві заявили, що Росія вже не повернеться, хоча в притаманному їй лицемірному стилі, вона все ж таки відчайдушно намагається це зробити, активно використовуючи задля цього своїх давніх симпатиків і мобілізуючи традиційних лобістів.

Що ж, на жаль, історія Європи знає багато прикладів політичної нерозбірливості і угодовства: плазували деякі давньогрецькі міста перед персидським царем Дарієм, плазували європейські країни перед імператором Франції Наполеоном в зеніті його могутності та перед канцлером нацистської Німеччини Адольфом Гітлером в 1938 році.

І тут чомусь згадується відомий історичний випадок, коли до давньогрецьких міст приїхали перські посли, жадаючи "землі і води", на знак того, що греки коритимуться волі володарів Персії. Як свідчать історичні джерела, багато міст в Греції дійсно підкорилися східним деспотам, але не Афіни і Спарта: в Афінах послів скинули в прірву, а у Спарті – в колодязь, несмішливо запропонувавши їм самим взяти воду і землю.

Так, часи сьогодні начебто інші і вже давно таке ставлення до послів, якими б вони не були, не вітається. Натомість, сьогодні нам пропонують, незважаючи ні на що, не опускати руки і посилювати тиск на Парламентську асамблею Ради Європи, щоб не допустити поступок з її боку і повернення Росії - та чи врятуємо ми ПАРЄ від самої ПАРЄ?..".

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...