​Готуйтеся, недолюстровані, вибачення та нові редакції не приймаються: Скасування статті КК про незаконне збагачення спричинить скасування безвізу та кредитів МВФ, - Transparency​

«Перелякані» нардепи, котрі ініціювали судовий розгляд, «чесні» засідателі КС ,як чинна влада, котра занадто обережно боролась протягом п'яти років з корупцією, можуть жорстоко поплатитись за розчарування ЄС. Захід демонструє рішучість.

У тому випадку, якщо Україна не знайде рішення проблеми зі скасуванням статті про незаконне збагачення в Кримінальному кодексі, країну можуть позбавити безвіза, а допомога МВФ буде заморожена. Про це сказано в заяві Transparency, зазначають Патріоти України.

Відповідне рішення Конституційного суду, говориться в документі, порушує міжнародні зобов'язання і «значно послаблює зусилля країни по боротьбі з корупцією». Відзначається, що скасування статті - шанс для легалізації, можливо, незаконно придбаних активів і уникннення кримінального переслідування. На думку організації, теза про те, що таким чином в законодавстві містилося порушення принципу презумпції невинуватості, невірне.

«Навіть якщо буде введений і прийнятий новий закон про незаконне збагачення, він не буде мати зворотної сили, всі закриті зараз поточні справи залишаться закритими, що дозволить корумпованим чиновникам уникнути правосуддя», - сказано в заяві.

Transparency вимагає, щоб всі посадові особи, обвинувачені в корупції були притягнуті до відповідальності, а верховенство закону перемогло.

Раніше повідомлялося, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу України про покарання за незаконне збагачення чиновників. Скасування статті ініціювали 59 нардепів.

Генпрокурор Юрій Луценко пояснив, що текст закону нібито не відповідає практиці юридичного застосування. Президент Порешонко вніс як невідкладний законопроект, котрий враховував зауваження КС. Однак в сказав рішуче ні всім цим намаганням.

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...