Готуються до російської окупації? Силовики Білорусі здійснили нове гучне затримання журналіста

За найгіршим, однак цілком правдоподібним, припущенням силові органи Білорусі ,котрі перебувають під сильним впливом Москви, таким чином провадять зачистку інформаційного поля від незалежних медіа задля «гібридної» операції по окупації Білорусі

 Ірина Левшина

У сусідній країні за сміхотворним звинуваченням затримано вже більше десятка відомих, незалежних журналістів, зазначають Патріоти України.

Однак зупинятися на досягнутому силовики не збираються. Стало відомо, що у Мінську затримали головного редактора інформаційної компанії "БелаПАН" Ірину Левшину у тій самій справі, що і її численних колег . Інформацію про затримання Левшиної підтвердив Слідчий комітет Білорусі, повідомляє "БелаПАН".

У Слідчому комітеті зазначили, що журналістка затримана "у кримінальній справі про несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації державного інформагентства БелТА".

"З нею проводяться слідчі дії", - заявив начальник відділу інформації і зв'язку з громадськістю центрального апарату СК Сергій Кабаковіч.

Зв'язок з Левшиною зник вранці 9 серпня. Вона не прийшла на роботу в звичний час, її мобільний телефон відключений. Її донька виявила у квартирі Левшиної сліди обшуку і розкритий системний блок комп'ютера.

7 серпня в рамках кримінальної справи була затримана міжнародний оглядач "БелаПАН" Тетяна Коровенкова і чотири співробітники видання TUT.BY. За даними Слідчого комітету.

8 серпня білоруські силовики також прийшли з обшуком до мінського кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського.

Цього дня у Білорусі також затримали трьох журналістів і головного редактора порталу про нерухомість Realt.by. Після допиту їх відпустили.

У Раді Європи, ОБСЄ та Європейському Союзі закликали Мінськ звільнити затриманих журналістів та провести незалежне розслідування.

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...