ГПУ підготувала "сюрприз" для Жириновського

Йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Фото: ЗМІГенеральна прокуратура України повідомила про підозру депутату Державної Думи Росії Володимиру Жириновському за фінансування бойовиків незаконно самопроголошених "Л/ДНР". Про це йдеться в повідомленні прес-служба Генпрокуратури, опублікованому в середу, 23 серпня, передають Патріоти України.

Як становили слідчі, Жириновський створив організовану групу, яка займалась збором коштів для фінансування терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Ця група, у тому числі, на прохання ватажка "Сомалі" "Гіві", упродовж 2014–2017 років поставила представникам цих злочинних формувань 6 транспортних засобів російського виробництва з підвищеними прохідними та експлуатаційними можливостями.

За цими фактами, 23 серпня 2017 року ГПУ склало повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення – фінансування тероризму.

"Крім того, наразі проводиться комплекс слідчих та процесуальних дій з метою встановлення усіх обставин кримінального правопорушення, осіб, винних у його вчиненні, та притягнення їх до кримінальної відповідальності", – йдеться у повідомленні.

У ГПУ наголошують, що санкцією інкримінованої підозрюваному статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше Жириновський пригрозив США "русской мощью".

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: