"Гра" на межі фолу: У разі розпаду РФ на її уламках може з'явитися до 39 суб'єктів міжнародного права

Захід не допустить неконтрольованого розвалу Російської Федерації в інтересах глобальної безпеки

Ілюстрація: ЖЖ

Країни Заходу намагаються діяти по відношенню до Кремля максимально обережно, оскільки побоюються можливого розвалу Росії і його катастрофічних наслідків для всього світу. Таку думку в ефірі ObozTV висловив військовий експерт Олег Жданов, повідомляють Патріоти України.

Коментуючи отруєння у Великобританії колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, експерт зазначив, що відповідні заходи Лондона могли бути набагато жорсткішими: "Великобританія могла обвалити банківську систему Росії буквально на клацання пальця - відключивши SWIFT... Це був би шок і холодний душ для Росії. Але вони бояться головного чинника - щоб не розвалилася Росія".

"Це гра на межі фолу - треба змусити Путіна сісти за стіл переговорів або діяти в тих рамках які йому визначають. Але з іншого боку, треба не допустити розвалу Росії. Вони цього вже спробували з Радянським Союзом", - наголосив він.

Жданов повідомив, що, за прогнозом експертів, в разі розпаду РФ на її уламках може з'явитися до 39 суб'єктів міжнародного права.

"Як вони розділять ядерну зброю? Як з ними розмовляти і що вони з себе представлятимуть? Можлива навіть війна через територіальні претензії між колишніми суб'єктами Федерації", - пояснив військовий експерт. "У цьому обережність Заходу. Ми думаємо, що Захід проковтнув чергову витівку Путіна. Захід не допускає емоцій, тому що не хоче зриву в збройне протистояння", - додав він.

У Росії вночі зазнав удару черговий НПЗ

четвер, 2 травень 2024, 8:28

Влада краю пояснила вибухи атакою нібито українських безпілотників на завод та роботою ППО. . Місцеві мешканці спочатку повідомили про характерний звук двигунів безпілотників, а потім про три вибухи. Представники влади заявили, що три безпілотники н...

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...