Гречка вже не валюта: В цьому році виборців "купляють" лампочками, вилами і шифером

В Комітеті виборців вважають, що "гречка" нікуди не ділась, просто технологія дещо видозмінилася.

В цьому році виборців "купляють" лампочками, вилами і шифером. Фото: dt.ua.

У виборців виробилася певна відраза до продуктових наборів, а гречка стала синонімом політичної корупції Про це заявив глава Комітету виборців України Олексій Кошель, коментуючи передвиборчу кампанію в семи мажоритарних округах повідомляють Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Втім, за його словами, виборча технологія просто видозмінилася.

«Наприклад, кандидат від« Аграрної партії» (за чутками, проект Банкової - Ред.) на 206-му окрузі по Чернігову (Григорій Ткаченко - Ред.) масово роздає виборцям енергозберігаючі лампочки. Аргументує тим, що купив їх за гроші виборчого фонду оптом по 43 грн, що не перевищує законодавчий бар'єр з підкупу», - розповів Кошель.

Як інший яскравий приклад глава КВУ наводить роздачу кандидатом від «Радикальної партії» Сергієм Булою на 23 окрузі с/г інвентарю. Кандидат пояснював, що це не підкуп, а символ його політичної партії - "антикорупційні вила". А на 151 окрузі на Полтавщині людям, чиї будинки постраждали від урагану (зокрема в Чорнухинському районі, де було пошкоджено понад 100 будинків), відразу чотири кандидати в нардепи роздавали листи шиферу.

Роздавав інвентар, тільки рибальський, і кандидат від партії «Відродження» Михайло Опанащенко по 183 округу в Херсоні. За інформацією громадянської мережі ОПОРА, 9-10 липня на пляжах Херсона організували свято в честь Дня Рибака і Нептуна, де агітували за Опанащенка.

«Учасникам конкурсів дарували цінні призи: рибальське приладдя, штучні наживки для риболовлі, сітки, стільці та плащі-палатки. Відпочиваючим на пляжі безкоштовно наливали пиво, проводилися пивні конкурси. Так, в одному конкурсі учасники, які дійшли до фіналу, за короткий час випивали до 3-х літрів пива, і чоловікові похилого віку стало погано», - відзначили в ОПОРІ.

Ще одним яскравим прикладом непрямого підкупу виборців експерти називають дії кандидатів на 85 окрузі в Калуші. Так, штаб самовисуванця Володимира Цвіля організував свято для дітей. Малюків два години розважали аніматори, безкоштовно роздавали морозиво і призи: надувні круги для плавання, водні помпи, мильні бульбашки. Крім цього Цвіль встановив в Калуші дитячий майданчик.

Його конкурент по цьому ж округу, кандидат від «УКРОПА» Віктор Шевченко (брат нардепа від «УКРОПА» і співвласника курорту «Буковель» Олександра Шевченка - Ред.), возив виборців на екскурсію в «Буковель».

"Загроза для життя й здоров'я": В угрупованні військ Хортиця розповіли про причини відходу з Бердичів

понеділок, 29 квітень 2024, 20:14

Сили оборони відійшли з Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на більш підготовлені та захищені позиції, щоб уберегти особовий склад. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі "Донбас Реалії", передають Патріоти України. За його сл...

Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...