"Греція підтримує Україну": Порошенко обговорив з Ципрасом санкції проти РФ

Обмежувальні заходи з РФ не будуть знімати до виконання "Мінська".

На переговорах. Фото: прес-службаГреція підтримує територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, засуджує агресію Росії проти України та не визнає анексію Криму. Про це йшлося під час зустрічі у форматі віч-на-віч президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Грецької Республіки Алексіса Ципраса, який перебуває в Україні з робочим візитом, передають Патріоти України.

Порошенко подякував Ципрасу за те, що той прийняв запрошення відвідати Україну у час, коли дві держави відзначають 25-річчя встановлення дипломатичних відносин. Впродовж цього часу взаємини України та Греції були і залишаються надійними, партнерськими та дружніми, констатував він. Також Порошенко подякував Греції за стійку позицію в питанні відстоювання територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, засудження агресії Росії проти України та невизнання анексії Криму.

«Греція підтримує Україну в процесі європейської інтеграції і твердо стоїть на позиціях необхідності повного виконання Мінських угод: повного припинення вогню, виведення російських військ з української території та забезпечення мирного процесу та в питанні запровадження безвізового режиму для громадян нашої держави, також зазначив Порошенко», – йдеться в повідомленні.

Президент підкреслив, що «між нашими країнами існують тісні економічні, соціальні, культурні і міжлюдські стосунки, і висловив переконання, що вони будуть лише поглиблюватися»

За словами Порошенка, в Україні існує велика грецька меншина. Він висловив пропозицію організувати в майбутньому спільну зустріч прем’єр-міністра Греції з українськими греками. Ципрас у свою чергу наголосив, що його країна стоїть на позиціях підтримки миру та стабільності в Україні і готова всіляко цьому сприяти. Він також висловив зацікавлення в розвитку та поглибленні українсько-грецьких відносин.

По завершенні двостороннього спілкування відбудеться розширене засідання української та грецької делегацій під керівництвом президента України та прем’єр-міністра Грецької Республіки. Після цього Порошенко та Ципрас зустрінуться з представниками засобів масової інформації.

За звʼязки з командою Навального: У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 21:59

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України. Карелін, який має ...

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...